Bloggnorge.com // Lexie's training diary (Glenoak Curiosity)
Start blogg

Rallylydighet debut

Kategori: rallylydighet | 0 kommentarer » - Skrevet tirsdag 29. mai , 2018 kl. 20:35

Sist helg debuterte Lexie og jeg i rallylydighet på dobbeltstevnet i Haugesund.  Dommer:  Ghita Fossum.  Målet var å komme et stykke på vei gjennom banen.  Vi har trent godt på alle øvelsene i klasse 1, men er ikke helt i mål med at Lexie velvillig går en hel bane uten godbit.   Hun har i mange år fått godbit for den minste ting hun har utført, så å gå en hel bane med øvelser uten er jo en stor omveltning for henne.  Så jeg regnet med disk begge dager, men å prøve å ha det gøy, og å komme i gang.

Vi møtte tidlig opp på stevneplassen, delvis for å få plass i skyggen på en solhet dag og delvis for at det kan variere når Lexie «melder seg på» for å jobbe.   Når briefing av banen kom, var hun fremdeles bare halvveis på, til tross for godbiter, så hvordan skulle det gå uten?  Men, men, jeg tenkte det fikk nå bare gå som det ville.  What doesn’t kill you….  Banen var kjekk den, men ikke så lett å huske syntes jeg.  Desto lenger jeg ventet på å entre banen sammen med Lexie, desto mer var jeg sikker på at jeg kom til å klusse det til og gå feil.   Lexie ble litt mer på til vi skulle gå.   Kan bare si at det kokte i hodet mitt når vi gikk så at jeg husket banen var et under.  Lexie var treg på noen «sitter», men vi kom oss gjennom hele banen, og jeg var kjempefornøyd.  Gode jenta mi .    Ved premieutdelingen viste det seg at det hadde gått over all forventning.  1. premie med 190 poeng av 200 mulige og direkte opprykk til klasse 2.  Plassering 4 av 12 deltakere.  Herlighet så stolt jeg ble av Lexie :).

Dag 2 ble Lexie tidligere og litt mer fokusert til vi skulle gå så det gikk noe fortere gjennom banen, men hun synes fremdeles det er kjedelig å  utføre mange sitter uten godbit, så noe treg på et par der.  Men igjen et løp vi ble fornøyd med.  Nok en  1. premie med 191 poeng og direkte opprykk, og 4. plass.  Da mangler vi en til 1. premie så har vi mellomtittelen i boks.

Hvem skulle trodd det ??  Ikke jeg i allefall.  Jeg må klype meg i armen.

Noen notes to self basert på kommentar på kritikken fra dommer:

 

«Ikke løp i slalomen/andre steder enn der det står. «   Godt å få påpekt dette for det var helt ubevisst, men jeg ser jo av bildet at det tyder på at jeg har hatt fart ja.

«OBS Bra som kommando)   Den var jeg klar over, men tenkte jeg fikk ta trekket, bare vi kom oss videre.  Her er det to viljer mot hverandre :).  Det beste er å vente henne ut.  Dobbeltkommando funger som oftest ikke, hun hørte meg første gang. Bedre å vise henne at vi går ikke videre før du «sitter».   På bildet håper jeg fremdeles på sitt, men retter meg så litt opp og ser rett frem for å gi henne signal om at her står vi, jeg er mer sta enn deg, så vi kom oss videre :).

Sitter igjen med en veldig god følelse etter stevnet.  Flott vær, om noe varmt, kjekke folk, og en dommer som klubbvenner på forhånd sa var en fin dommer å debutere for, og det stemte.

Nå vet jeg at vi har sjanse på å komme gjennom banen, så fremtidige disker går nå greit.  Noen ganger har en dagen, noen ganger ikke.

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.